Search

Γιατί είναι η γυμναστική απαραίτητη στον εργασιακό χώρο;

Η παραμονή σε φόρμα μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην απόδοση των εργαζομένων, κάτι που επηρεάζει άμεσα την απόδοση της εταιρείας.

Η έρευνα δείχνει ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι σε καλή κατάσταση, ασχολούνται περισσότερο με τη δουλειά τους. Όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν στη δουλειά, μπορεί επίσης να σημαίνει περισσότερη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Και, δεν είναι μόνο οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή που μπορούν να επωφεληθούν από τις τακτικές προπονήσεις.

Η φυσική κατάσταση ωφελεί επίσης τους υπαλλήλους υψηλότερου επιπέδου, όπως στελέχη και διευθυντές. Τα στελέχη που τονίζουν για τη δουλειά τους τείνουν να παίρνουν κακές αποφάσεις επειδή είναι τόσο εστιασμένα σε κάθε απόφαση που χάνουν τα μάτια τους για το τι πρέπει να συμβεί.

Το να έχει έναν ηγέτη που ασχολείται με τη δουλειά του επειδή είναι σε καλή φυσική κατάσταση μπορεί να είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την επιτυχία οποιασδήποτε εταιρείας.

Αλλά η δέσμευση και η υψηλή παραγωγικότητα σταματά όταν οι εργαζόμενοι δεν ασκούνται αρκετά και ο νούμερο ένα λόγος που οι εργαζόμενοι λένε ότι δεν γυμνάζονται; Επειδή είναι πολύ απασχολημένοι ή αγχωμένοι.

Κάνοντας τα προγράμματα ευεξίας στο χώρο εργασίας διαθέσιμα για όλους στην εταιρεία—από την αίθουσα αλληλογραφίας μέχρι την αίθουσα συνεδριάσεων—οι εργαζόμενοι μπορούν να αφιερώσουν χρόνο από τη μέρα τους, μαζί, για να γίνουν πιο υγιείς. Και αυτό μπορεί να έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο σε όλους όσους εργάζονται εκεί.

Η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες χρησιμοποιούν εταιρικά προγράμματα φυσικής κατάστασης για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους.

Οι πολλές ώρες στη δουλειά μπορεί επίσης να σημαίνουν πολλές ώρες στο σπίτι για υπαλλήλους που μπορεί να μην έχουν χρόνο για μια παραδοσιακή προπόνηση στο γυμναστήριο ή ακόμη και χρόνο για να προγραμματίσουν υγιεινά γεύματα.

Τα καλά νέα είναι ότι οι εταιρείες πιάνουν ρυθμό. Ορισμένοι οργανισμοί προσφέρουν προγράμματα φυσικής κατάστασης στην εργασία με επιτόπιους εκπαιδευτές για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να παραμείνουν σε φόρμα χωρίς να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους.

Λαμβάνοντας μέτρα όπως αυτά, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις συνειδητοποιούν ότι η εταιρική ευεξία δεν είναι μόνο να έχεις υγιέστερους υπαλλήλους. Έχει να κάνει με πιο ευτυχισμένους, πιο παραγωγικούς υπαλλήλους—και αυτό σημαίνει καλύτερη επιχείρηση.

Leave a comment (all fields required)

Comments will be approved before showing up.

Search