Search

Ποια είναι τα οφέλη ενός εταιρικού προγράμματος ευεξίας;

Οι εργαζόμενοι που είναι υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση τείνουν να είναι πιο παραγωγικοί, να μένουν στη δουλειά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να χάνουν τη δουλειά λιγότερο συχνά.

Οι εργαζόμενοι που ασκούνται τακτικά μπορεί να αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά και μπορούν να απολαμβάνουν χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων τύπων καρκίνου. Αναφέρουν επίσης υψηλότερα επίπεδα ενέργειας.

Τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη είναι πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή. Η σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης, διαβήτη, οστεοπόρωσης, καρκίνου του παχέος εντέρου και κατάθλιψης.

Οι εργαζόμενοι που δεν αγχώνονται για την υγεία τους είναι συνήθως πιο υγιείς συνολικά. Είναι λιγότερο πιθανό να λείπουν από την εργασία ή να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με ασθένεια.

Οι εργαζόμενοι που έχουν υψηλότερα επίπεδα φυσικής κατάστασης είναι λιγότερο πιθανό να έχουν τραυματισμούς που σχετίζονται με την εργασία. Οι εταιρείες με προγράμματα για την προώθηση της φυσικής κατάστασης μεταξύ των εργαζομένων τους μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρήματα μέσω μειωμένων αξιώσεων αποζημίωσης εργαζομένων και απουσιών.

Μελέτες δείχνουν ότι οι καλές δουλειές τείνουν να κατέχουν υγιή άτομα, ενώ οι κατηγορίες με χαμηλότερο εισόδημα συνδέονται συχνότερα με υψηλότερο ποσοστό ανθυγιεινών ανθρώπων.

Πολλές εταιρείες προσφέρουν στους υπαλλήλους τους τη δυνατότητα να ασκούνται κατά τις εργάσιμες ώρες, μέσω των αθλητικών εγκαταστάσεων γυμναστηρίου στο χώρο της εταιρείας ή παρέχοντας άδεια για σωματικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια ή αθλητικές εκδηλώσεις. Άλλες εταιρείες επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να πάνε σπίτι νωρίς για να τηρήσουν τα προγράμματα προπόνησης.

Ορισμένοι εργοδότες προσφέρουν κίνητρα σε εργαζόμενους που ασκούνται τακτικά και παρέχουν χρήματα για συνδρομές στο γυμναστήριο ή μαθήματα ευεξίας για όλους τους εργαζόμενους.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη των εταιρικών προγραμμάτων φυσικής κατάστασης είναι ότι βοηθά τους εργαζόμενους να διατηρούνται ευτυχισμένοι και υγιείς. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που συνδέουν την ευτυχία με τη γενική καλή υγεία.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να έχουν βελτιωμένη καρδιαγγειακή λειτουργία, χαμηλότερα επίπεδα στρες, βελτιωμένη μνήμη, ενισχυμένη δημιουργικότητα και ταχύτερους χρόνους αποκατάστασης μετά από αγχωτικά γεγονότα.

Τα προγράμματα ευεξίας διαδραματίζουν επίσης βασικό ρόλο στο να βοηθήσουν τις εταιρείες να προσλαμβάνουν και να διατηρούν κορυφαία ταλέντα για την προώθηση μιας υγιούς σχέσης μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας για την ενίσχυση της συνολικής παραγωγικότητάς τους.

Όταν οι εργαζόμενοι είναι σε φόρμα και ευτυχισμένοι, είναι πιο εύκολο για τους εργοδότες να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους ενώ βρίσκονται στην εργασία τους. Οι υγιείς εργαζόμενοι είναι λιγότερο πιθανό να τραυματιστούν στη δουλειά. Συμπερασματικά, τα προγράμματα ευεξίας των εργαζομένων έχουν καταπραϋντικά αποτελέσματα στις συμπεριφορές υγείας των εργαζομένων και μειώνουν τους κινδύνους για την υγεία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Όταν πρόκειται για την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων, τα εταιρικά προγράμματα φυσικής κατάστασης μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη.

Οι σωματικά δραστήριοι υπάλληλοι είναι γενικά πιο χαρούμενοι και έχουν περισσότερη ενέργεια. Τείνουν επίσης να είναι πιο παραγωγικοί και έχουν καλύτερη εστίαση όταν εργάζονται.

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να βελτιώσετε την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων σας, μην κοιτάξετε πέρα από την εταιρική φυσική κατάσταση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το εταιρικό γυμναστήριο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους χώρους εργασίας σε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο η εταιρική φυσική κατάσταση βελτιώνει την υγεία των εργαζομένων, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγικότητα και ένα πιο θετικό εργασιακό περιβάλλον.

Από τη μείωση των επιπέδων άγχους έως τη βελτίωση της παραγωγικότητας, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν σε τέτοιου είδους προγράμματα.

Leave a comment (all fields required)

Comments will be approved before showing up.

Search