Search

Ποια είναι τα οφέλη του εταιρικού αθλητισμού;

Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες πιάνουν την ιδέα της προώθησης ενός ενεργού τρόπου ζωής μεταξύ των εργαζομένων, τα οφέλη της εταιρικής φυσικής κατάστασης γίνονται όλο και πιο εμφανή.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τις απουσίες στους υπαλλήλους έως και 25%, να αυξήσει την παραγωγικότητα έως και 32% και να βελτιώσει το ηθικό παντού.

Άλλες μελέτες έχουν επίσης βρει ότι οι άνθρωποι που διατηρούν έναν ενεργό τρόπο ζωής είναι πιο χαρούμενοι, πιο υγιείς και πιο ενεργητικοί από εκείνους που δεν το κάνουν.

Ακόμη και με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα της άσκησης, οι εταιρείες διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να εφαρμόσουν ένα εταιρικό πρόγραμμα γυμναστικής.

Ενώ ορισμένες εταιρείες μπορεί να διαθέτουν ήδη ένα γυμναστήριο ή αθλητικές εγκαταστάσεις για τους υπαλλήλους, οι περισσότερες δεν παρέχουν δραστηριότητες φυσικής κατάστασης για άτομα που εργάζονται.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πολλές εταιρείες έχουν εισαγάγει εταιρικά προγράμματα φυσικής κατάστασης που ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να ασκούνται μόνοι τους, παρέχοντας κίνητρα όπως εκπτώσεις σε τοπικά γυμναστήρια, αγώνες απώλειας βάρους και μια ποικιλία άλλων δραστηριοτήτων που προωθούν έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Εκτός από τα οφέλη που περιγράφονται παραπάνω, οι πρωτοβουλίες φυσικής κατάστασης της εταιρείας μπορούν επίσης να επιφέρουν τεράστια απόδοση επένδυσης για τις επιχειρήσεις.

Για παράδειγμα, εάν μια εταιρεία με 1.000 υπαλλήλους χάσει το 25% του εργατικού δυναμικού της λόγω απουσιών, απωλειών παραγωγικότητας και κόστους υγειονομικής περίθαλψης λόγω ανεπαρκούς άσκησης, μπορεί να αναμένει ότι θα επωφεληθεί οικονομικά κατά 100.000 $ για κάθε 1 $ που επενδύεται στην εταιρική φυσική κατάσταση.

Οι εταιρείες διαπιστώνουν ότι τα οφέλη της εταιρικής φυσικής κατάστασης είναι πολύ καλά για να αγνοηθούν. Όταν οι υπάλληλοι σας θέλουν να αποκτήσουν και να παραμείνουν υγιείς, σημαίνει ότι μπορούν να εργαστούν σκληρότερα και πιο παραγωγικά, κάτι που τελικά έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο υγιές αποτέλεσμα για την εταιρεία.

Leave a comment (all fields required)

Comments will be approved before showing up.

Search